Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister opent eerste Huis van het Recht in Heerlen

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 16:26

Een fysieke plek waar mensen met allerlei juridische en sociale problemen terecht kunnen. Dat is het idee van het maandag geopende Huis van het Recht in Heerlen.

Onder anderen minister Sander Dekker van Rechtsbescherming, burgemeester Emile Roemer en de president van de Limburgse rechtbank Peter Pulles gaven het startsein van het project. Het Heerlense Huis van het Recht is een proef en het eerste in heel Nederland.

Problemen
In het Huis van het Recht kunnen mensen terecht die te maken hebben met allerlei problemen op het gebied van bijvoorbeeld justitie, schulden, wonen, ruzie binnen de familie of een verslaving. Het volgt de trend binnen het strafrecht waarbij niet alleen wordt gekeken naar het vergrijp, maar ook naar achterliggende problemen.

Neerwaartse spiraal
Veel mensen die in aanraking zijn of komen met justitie komen in een neerwaartse spiraal terecht waar moeilijk uit te komen is. Als je bijvoorbeeld al schulden hebt, maar vervolgens ook een boete moet betalen, stapelen de schulden zich nog verder op. In het Huis van het Recht proberen verschillende instanties samen te werken om de kern van het probleem aan te pakken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen