Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister opent eerste Huis van het Recht in Heerlen

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 16:26

Een fysieke plek waar mensen met allerlei juridische en sociale problemen terecht kunnen. Dat is het idee van het maandag geopende Huis van het Recht in Heerlen.

Onder anderen minister Sander Dekker van Rechtsbescherming, burgemeester Emile Roemer en de president van de Limburgse rechtbank Peter Pulles gaven het startsein van het project. Het Heerlense Huis van het Recht is een proef en het eerste in heel Nederland.

Problemen
In het Huis van het Recht kunnen mensen terecht die te maken hebben met allerlei problemen op het gebied van bijvoorbeeld justitie, schulden, wonen, ruzie binnen de familie of een verslaving. Het volgt de trend binnen het strafrecht waarbij niet alleen wordt gekeken naar het vergrijp, maar ook naar achterliggende problemen.

Neerwaartse spiraal
Veel mensen die in aanraking zijn of komen met justitie komen in een neerwaartse spiraal terecht waar moeilijk uit te komen is. Als je bijvoorbeeld al schulden hebt, maar vervolgens ook een boete moet betalen, stapelen de schulden zich nog verder op. In het Huis van het Recht proberen verschillende instanties samen te werken om de kern van het probleem aan te pakken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen