Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: nieuw plan voor defensiekantoor Eygelshoven

Geplaatst opdonderdag 23 februari 2017 - 21:28

VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert hoopt nog voor de zomer met een nieuw plan te komen voor het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Maar als er meer tijd nodig is, zal ik die nemen", zei Plasschaert in een vergadering van de Tweede Kamercommissie voor defensie. "Wij hoeven ons zelf niet helemaal gek te maken. Het moet vooral zorgvuldig gebeuren. We moeten niet meer onrust creëeren door onnodig haast te maken."

Geblokkeerd
Het betaalkantoor in Eygelshoven zou eigenlijk sluiten en naar Utrecht verhuizen, maar dat werd in december door de Tweede Kamer geblokkeerd. De minister kreeg de opdracht opnieuw naar de kwestie te kijken en op zoek te gaan naar alternatieven en vervangende werkgelegenheid voor de 50 personeelsleden.

Alternatieve locaties
In de commissie vertelde Hennis-Plasschaert dat zij een lijst met alternatieve locaties in de regio heeft gekregen van burgemeester Jos Som van Kerkrade. Ook wordt gekeken naar samenwerking tussen defensie en de Smart Services Campus in Heerlen.

Niet geluisterd
De minister stelde verder 'er eerlijk gezegd goed van te balen' dat er niet voldoende zou worden geluisterd naar het personeel. De Tweede Kamercommissie van defensie had dat maandag van het personeel te horen gekregen tijdens een werkbezoek. "Hier gaan we echt actie op ondernemen. Ik neem dat hoog op", aldus Plasschaert. Ze beloofde ook dat als het nieuwe plan er is, dat met de medezeggenschapsraad besproken wordt.

Wel stelde ze dat het logisch is dat er nu niet gepraat wordt met het personeel over maatwerk. Volgens de minister moet niet de indruk worden gewekt dat we toch doorgaan met de verhuizing. "We moeten nu niet bewegen", zo hield zij de Kamercommissie voor.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen