Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister neemt profielschets nieuwe gouverneur in ontvangst

Geplaatst opvrijdag 25 juni 2021 - 18:35

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) neemt op woensdag 7 juli de profielschets voor de nieuwe gouverneur in ontvangst.

Dat gebeurt tijdens een extra vergadering van het Limburgs Parlement.

Laatste hand
Aan de profielschets wordt momenteel de laatste hand gelegd. Mogelijk wordt die pas openbaar op het moment van overhandiging aan de minister. Limburg moet op zoek naar een nieuwe gouverneur nadat Theo Bovens in april besloot af te treden. Dat had te maken met de ontstane bestuurscrisis als gevolg van de affaire rond oud IKL-directeur Herman Vrehen. Ook het provinciebestuur stapte toen op. Beiden hing een motie van wantrouwen boven het hoofd.

Vertrouwenscommissie
Behalve de profielschets voor de minister, beslist het Limburgs Parlement woensdag over een week ook over de samenstelling van de vertrouwenscommissie die gesprekken met kandidaten gaat voeren. Die commissie doet uiteindelijk een voordracht aan het Limburgs Parlement. Dat neemt vervolgens achter gesloten deuren een besluit. Uiteindelijk benoemt de regering formeel de nieuwe gouverneur.

De verwachting is dat in september of oktober de naam van de nieuwe gouverneur bekend wordt. Johan Remkes is sinds half april waarnemend gouverneur. Hij zou dat ongeveer een half jaar blijven, zo werd bij zijn aanstelling gezegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen