Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister neemt bedreiging journalist zeer serieus

Geplaatst opmaandag 28 december 2020 - 7:42

Minister Ferd Grapperhaus neemt de bedreiging van journalist Jos Emonts van dagblad De Limburger hoog op.

Dat meldt hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger in zijn krant, na een gesprek met de minister.

Contact
Oostra zegt dat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid hem zondag heeft gebeld na de vondst van een handgranaat voor de deur van misdaadjournalist Emonts. Grapperhaus sprak zijn steun uit en liet zich informeren over het incident.

Handgranaat
Zondagochtend vond Emonts een handgranaat voor zijn huis in Neer nadat hij de hond had uitgelaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen en een aantal huizen werden uit voorzorg ontruimd. Emonts zei zondag tegen L1 dat hij verwacht dat de granaat te maken heeft met zijn werk.

Burgemeester Désirée Schmälsläger kondigde zondagavond aan dat er zo snel mogelijk camerabewaking wordt ingesteld in de straat van de journalist en er komt ook politie-surveillance bij het huis.

Lees ook: Bewaking en surveillance bij woning bedreigde journalist

'Aanslag op de vrije pers'
Hoofdredacteur Bjorn Oostra reageerde zondag geschrokken op het gevonden explosief. "We voelen dit als journalistieke organisatie als een aanval", aldus Oostra tegen L1. Maandagochtend noemt de hoofdredacteur de gevonden handgranaat in De Limburger een 'aanslag op de vrije pers'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen