Overslaan en naar de inhoud gaan

'Minister moet komen praten met gemeenteraad Brunssum'

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 20:07

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken moet met de gemeenteraad van Brunssum gaan praten over de situatie rond de omstreden wethouder Jo Palmen.

Die uitnodiging komt van de partij van de wethouder, BBB/Lijst Palmen. Raadslid Snackers kwam tijdens de raadsvergadering dinsdagavond met de oproep aan de minister. Ze zou met de hele raad in gesprek moeten gaan over de ontstane situatie.

Krantenartikelen
De fractie van de lokale partij PAK hoopt ook op contact met de minister. "Ze moet zich op bewijzen beroepen en niet op krantenartikelen", zo klonk het in de raadszaal.

Lees ook: Laatste raadsvergadering Brunssum zonder burgemeester

Opstappen
De VVD vroeg zich hardop af of Brunssum wil wachten op het ingrijpen van de minister. "Stapt de rest van het college dan ook op?", vroeg raadslid Van Oppen. Wethouder Houben reageerde af te wachten wat de minister doet.

Ingrijpen
Minister ​Ollongren liet vorige week weten dat ze wil dat de wethouder vertrekt. Ze zei dat ze niets uitsluit en desnoods ingrijpt. De benoeming van Palmen zorgt voor grote onrust in politiek-Brunssum. Hij werd benoemd zonder de uitkomst van een integriteitsonderzoek af te wachten. Uit dat onderzoek bleek later dat Palmen een risico vormt voor de gemeente.

Lees ook: Minister vindt dat wethouder Jo Palmen moet vertrekken

Geen mening
Op de vraag aan Jo Palmen of hij bereid is om alsnog op te stappen, kwam voorafgaand aan de vergadering geen reactie.

Volg L1-verslaggever Marcel Penders vanuit de raadszaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen