Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister maakt zich zorgen om abortusklinieken

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 7:27

Minister Schippers van Volksgezondheid maakt zich zorgen over de gang van zaken bij de abortusklinieken van de Stichting Casa.

Die beheert zeven van de vijftien abortusklinieken in ons land, waaronder die in Maastricht. Bij Casa zijn financiële problemen, na een faillissement en een doorstart, enkele weken geleden.

Fraude
Daarnaast is er onderzoek gaande naar mogelijke fraude in 2015. Er zouden te hoge bedragen zijn gerekend voor abortushulp. Het onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit naar de zaak loopt nog.

Het Nederlands Dagblad meldt dat de klinieken van Casa jarenlang hebben gefraudeerd door een bedrag te rekenen voor narcoses, terwijl vrouwen in werkelijkheid een lichter middel kregen toegediend. Op die manier zou Casa honderd euro per behandeling extra hebben ontvangen, dat is bijna 6 miljoen euro in totaal.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen