Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister houdt vast aan sluiting betaalkantoor defensie

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 13:41

VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert houdt vast aan de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Daarmee legt zij een motie van de Tweede Kamer naast zich neer. Die nam twee weken geleden met ruime meerderheid een motie van CDA en PvdA aan voor het behoud van het betaalkantoor. Alleen VVD en 50Plus stemden tegen.

Alternatieve locaties
Volgens de motie moest de minister opnieuw met de regio in overleg gaan en daarbij eventueel ook kijken naar alternatieve locaties in Zuid-Limburg. Maar in een brief aan de Tweede Kamer houdt de minister vast aan haar standpunt dat de concentratie van het hele betaalproces van defensie in het hoofdkantoor in Utrecht 'evident' grote voordelen heeft. Het zou efficiënter en klantvriendelijker zijn. Om die reden zouden gesprekken over alternatieve plekken in Zuid-Limburg ook geen meerwaarde hebben.

Kansen
Verder wijst de minister er op dat de betrokken '34 burgermedewerkers en 16 militairen niet aan hun lot worden overgelaten'. Zo wijst zij op de kansen die het nieuwe depot van het Amerikaanse leger biedt dat op hetzelfde terrein komt. Verder zegt de minister te kijken naar nieuwe vormen van samenwerking tussen defensie en de regio.

Tweede Kamer
Vraag is nu wat de Tweede Kamer nu doet of nog kan doen. Een meerderheid vindt sluiting van het betaalkantoor in Eygelshoven in strijd met eerdere toezeggingen en afspraken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamer debatteert over giftige chroomverf
Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning
Nog meer klachten Defensie over chroomverf
Tweede Kamer voor behoud defensiekantoor Eygelshoven
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen