Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'Houd niet te veel hoop dat Pinkpop doorgaat'

Geplaatst opmaandag 13 april 2020 - 18:15

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport acht de kans klein dat grote evenementen als Pinkpop dit jaar door kunnen gaan.

Dat zei hij maandagavond in L1mburg Centraal.

Van dag tot dag bekijken
"Ik wil de hoop niet te groot maken", stelde hij voorzichtig. "We zitten de komende tijd nog vast aan de anderhalvemetersamenleving en dat geldt ook voor evenementen." Over ongeveer twee weken zal normaal gesproken begonnen worden met de opbouw van het Pinkpop-evenemententerrein. De vraag is of dat zin heeft. "We bekijken het van dag tot dag, dus ik ga er nog niet te veel op vooruitlopen", aldus De Jonge.

Druk op de zorg
De voornaamste reden om ook na de intelligente lockdown nog door te gaan met het houden van anderhalve meter afstand tussen mensen, is de druk op de zorg. "Daar moeten ze nu alle zeilen bijzetten om de coronabesmetting het hoofd te bieden", legt hij uit. "We zitten echt nog wel even aan de maatregelen die nu gelden vast, want we moeten blijven voorkomen dat de zorg onder water komt te staan."

Video: L1

Zuid-Limburgs voorbeeld
De Jonge was maandag in Zuid-Limburg om een bezoek te brengen aan het speciaal ingerichte coronahotel in Urmond. Daar liggen momenteel 29 patiënten die herstellende zijn van corona. Dat zijn mensen die niet meer ziek genoeg zijn voor het ziekenhuis, maar ook nog niet naar huis kunnen. "Indrukwekkend dat de GGD en zorginstellingen al in een vroeg stadium de samenwerking zijn aangegaan", geeft De Jonge aan. "Daardoor zie je dat Limburg nu klaar is voor de coronacrisis. Het Zuid-Limburgse model wordt daardoor nu uitgerold over heel Nederland."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen