Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'Houd niet te veel hoop dat Pinkpop doorgaat'

Geplaatst opmaandag 13 april 2020 - 18:15

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport acht de kans klein dat grote evenementen als Pinkpop dit jaar door kunnen gaan.

Dat zei hij maandagavond in L1mburg Centraal.

Van dag tot dag bekijken
"Ik wil de hoop niet te groot maken", stelde hij voorzichtig. "We zitten de komende tijd nog vast aan de anderhalvemetersamenleving en dat geldt ook voor evenementen." Over ongeveer twee weken zal normaal gesproken begonnen worden met de opbouw van het Pinkpop-evenemententerrein. De vraag is of dat zin heeft. "We bekijken het van dag tot dag, dus ik ga er nog niet te veel op vooruitlopen", aldus De Jonge.

Druk op de zorg
De voornaamste reden om ook na de intelligente lockdown nog door te gaan met het houden van anderhalve meter afstand tussen mensen, is de druk op de zorg. "Daar moeten ze nu alle zeilen bijzetten om de coronabesmetting het hoofd te bieden", legt hij uit. "We zitten echt nog wel even aan de maatregelen die nu gelden vast, want we moeten blijven voorkomen dat de zorg onder water komt te staan."

Video: L1

Zuid-Limburgs voorbeeld
De Jonge was maandag in Zuid-Limburg om een bezoek te brengen aan het speciaal ingerichte coronahotel in Urmond. Daar liggen momenteel 29 patiënten die herstellende zijn van corona. Dat zijn mensen die niet meer ziek genoeg zijn voor het ziekenhuis, maar ook nog niet naar huis kunnen. "Indrukwekkend dat de GGD en zorginstellingen al in een vroeg stadium de samenwerking zijn aangegaan", geeft De Jonge aan. "Daardoor zie je dat Limburg nu klaar is voor de coronacrisis. Het Zuid-Limburgse model wordt daardoor nu uitgerold over heel Nederland."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen