Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister 'geschoffeerd' door benoeming Bovens in Enschede

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 21:28

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft verrast gereageerd op de benoeming van Theo Bovens als waarnemend burgemeester in Enschede. Ze werd pas kort voor de bekendmaking op de hoogte gebracht.

NRC en de Volkskrant schrijven dat Ollongren zich geschoffeerd voelt door de commissaris van de koning in Overijssel, Andries Heidema. Die stuurde woensdag een app-bericht over de benoeming van Bovens in Enschede naar de minister en maakte een uur later het nieuws bekend op Twitter.

Bestuurlijk gevoelig
De afspraak is dat de minister 'tijdig' wordt geïnformeerd zodat ze zich kan beraden. In het geval van 'bestuurlijk gevoelige situaties', is de afspraak dat de minister wordt gebeld.

Lees ook: Gouverneur Theo Bovens stapt op: 'Ruimte voor nieuwe start'

Omdat Bovens in april vanwege een integriteitskwestie opstapte als commissaris van de koning in Limburg, zou daar in dit geval zeker sprake van zijn.

Afscheid
De bedoeling is dat Bovens volgende maand aan de slag gaat in Enschede. Donderdag werd in Limburg afscheid van hem genomen.

Lees ook: Erepenning voor oud-gouverneur Theo Bovens

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen