Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister 'geschoffeerd' door benoeming Bovens in Enschede

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 21:28

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft verrast gereageerd op de benoeming van Theo Bovens als waarnemend burgemeester in Enschede. Ze werd pas kort voor de bekendmaking op de hoogte gebracht.

NRC en de Volkskrant schrijven dat Ollongren zich geschoffeerd voelt door de commissaris van de koning in Overijssel, Andries Heidema. Die stuurde woensdag een app-bericht over de benoeming van Bovens in Enschede naar de minister en maakte een uur later het nieuws bekend op Twitter.

Bestuurlijk gevoelig
De afspraak is dat de minister 'tijdig' wordt geïnformeerd zodat ze zich kan beraden. In het geval van 'bestuurlijk gevoelige situaties', is de afspraak dat de minister wordt gebeld.

Lees ook: Gouverneur Theo Bovens stapt op: 'Ruimte voor nieuwe start'

Omdat Bovens in april vanwege een integriteitskwestie opstapte als commissaris van de koning in Limburg, zou daar in dit geval zeker sprake van zijn.

Afscheid
De bedoeling is dat Bovens volgende maand aan de slag gaat in Enschede. Donderdag werd in Limburg afscheid van hem genomen.

Lees ook: Erepenning voor oud-gouverneur Theo Bovens

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen