Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister De Jonge: Verpleeghuizen gesloten voor bezoekers

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 19:00

Verpleeghuizen gaan dicht voor bezoekers. Dat besluit is donderdag genomen, zei minister Hugo de Jonge na overleg van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb), waar de meest betrokken ministers zitten.

De Jonge spreekt van een "ingrijpend" besluit.

Geen stormloop
De Jonge verwacht niet dat mensen nu op de laatste avond nog massaal op bezoek gaan bij de ouderen. Hij kan het niet voorkomen, maar het is volgens hem ook vooral een kwestie van "het gebruiken van de je gezonde verstand".

De maatregel gaat tot 6 april duren, net als de eerder aangekondigde maatregelen. Maar De Jonge waarschuwt al dat het 'reëel' is om te denken dat het langer gaat duren.

Ouderen nog beter beschermen
Het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM had al geadviseerd om voor de ouderenzorg speciale plannen te maken om de toch al zwakke bewoners tegen het nieuwe coronavirus te beschermen. Ook het personeel wordt zo beter beschermd. Voor instellingen met mensen die in hun laatste levensfase verkeren, wordt een uitzondering gemaakt. Op die manier kunnen mensen toch nog afscheid nemen van hun naasten.

Sommige instellingen voor ouderenzorg hadden al besloten bezoekers te weren of hun aantal te beperken. Het besluit donderdag is genomen in overleg met de Vereniging Specialisten Ouderengeneeskunde Verenso en het RIVM.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen