Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister boos over uitleg bestuur scholenkoepel LVO

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 14:38

Minister Arie Slob van Onderwijs is niet te spreken over de uitleg die het LVO-bestuur heeft gegeven over de problemen bij VMBO Maastricht.

Bestuursvoorzitter André Postema wekte dit weekeinde volgens de minister de indruk dat er alleen maar administratieve fouten gemaakt zouden zijn. Maar er is volgens Slob veel meer aan de hand.

Hiaten
Het
LVO-bestuur maakt een karikatuur van de werkelijkheid, zei Slob vandaag in de Tweede Kamercommissie Onderwijs. Volgens hem zitten er grote hiaten in het schoolexamen, het zogenoemde PTA.

Lees ook: Hoop en vreugde bij leerlingen VMBO Maastricht

Herstellen
"De tekorten in het
PTA geven aan dat er dingen niet zijn gebeurd. In belangrijke kernvakken zitten enorme gaten", zegt Slob. "Niet dat bepaalde dingen niet ingevuld zijn, terwijl die informatie wel achter de hand was. Dan hadden we dat vorige week al kunnen herstellen."

Lees ook: Onderwijskoepel: Leerlingen VMBO weten woensdag meer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen