Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister boos over uitleg bestuur scholenkoepel LVO

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 14:38

Minister Arie Slob van Onderwijs is niet te spreken over de uitleg die het LVO-bestuur heeft gegeven over de problemen bij VMBO Maastricht.

Bestuursvoorzitter André Postema wekte dit weekeinde volgens de minister de indruk dat er alleen maar administratieve fouten gemaakt zouden zijn. Maar er is volgens Slob veel meer aan de hand.

Hiaten
Het
LVO-bestuur maakt een karikatuur van de werkelijkheid, zei Slob vandaag in de Tweede Kamercommissie Onderwijs. Volgens hem zitten er grote hiaten in het schoolexamen, het zogenoemde PTA.

Lees ook: Hoop en vreugde bij leerlingen VMBO Maastricht

Herstellen
"De tekorten in het
PTA geven aan dat er dingen niet zijn gebeurd. In belangrijke kernvakken zitten enorme gaten", zegt Slob. "Niet dat bepaalde dingen niet ingevuld zijn, terwijl die informatie wel achter de hand was. Dan hadden we dat vorige week al kunnen herstellen."

Lees ook: Onderwijskoepel: Leerlingen VMBO weten woensdag meer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen