Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister boos over uitleg bestuur scholenkoepel LVO

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 14:38

Minister Arie Slob van Onderwijs is niet te spreken over de uitleg die het LVO-bestuur heeft gegeven over de problemen bij VMBO Maastricht.

Bestuursvoorzitter André Postema wekte dit weekeinde volgens de minister de indruk dat er alleen maar administratieve fouten gemaakt zouden zijn. Maar er is volgens Slob veel meer aan de hand.

Hiaten
Het
LVO-bestuur maakt een karikatuur van de werkelijkheid, zei Slob vandaag in de Tweede Kamercommissie Onderwijs. Volgens hem zitten er grote hiaten in het schoolexamen, het zogenoemde PTA.

Lees ook: Hoop en vreugde bij leerlingen VMBO Maastricht

Herstellen
"De tekorten in het
PTA geven aan dat er dingen niet zijn gebeurd. In belangrijke kernvakken zitten enorme gaten", zegt Slob. "Niet dat bepaalde dingen niet ingevuld zijn, terwijl die informatie wel achter de hand was. Dan hadden we dat vorige week al kunnen herstellen."

Lees ook: Onderwijskoepel: Leerlingen VMBO weten woensdag meer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen