Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister Blok blijft zich verzetten tegen woonexperimenten

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2016 - 11:59

VVD-minister Stef Blok blijft zich verzetten tegen experimenten in krimpgebieden om de forse leegstand van koopwoningen terug te dringen.

In de Tweede Kamer ontraadde hij een motie van kamerlid Roland van Vliet uit Landgraaf waarin daar (opnieuw) om wordt gevraagd. Een ruime meerderheid steunt die motie.

Koopwoningen
Van Vliet - van de gelijknamige eenmansfractie - denkt bijvoorbeeld aan het vrijstellen van de verhuurdersheffing voor corporaties die leegstaande koopwoningen opkopen en die tijdelijk verhuren als sociale woning.

Verhuren
Ruim een week geleden schreef Limburg samen met vier andere krimpprovincies nog een brandbrief aan de minister om dat mogelijk te maken.
Maar minister Blok blijft het niet nodig vinden om corporaties die mogelijkheid te bieden. Eigenaren van leegstaande woningen kunnen gewoon zelf hun woning verhuren, aldus de minister. Dat kost dan geen corporatiegeld. Verder wil hij eerst een evaluatie van de verhuurdersheffing in het voorjaar afwachten.

Verzet
Regeringspartij PvdA zei het verzet van de minister tegen uitvoering van de motie Van Vliet te betreuren. Coalitiepartner VVD steunt de eigen minister wel.
Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de motie Van Vliet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woningcorporaties in krimpgebieden vrijgesteld van heffing
Krimpprovincies sturen brandbrief naar minister Blok
Kamer blijft aandringen op experimenten met leegstand
Immigratie remt bevolkingskrimp Midden-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen