Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister Blok blijft zich verzetten tegen woonexperimenten

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2016 - 11:59

VVD-minister Stef Blok blijft zich verzetten tegen experimenten in krimpgebieden om de forse leegstand van koopwoningen terug te dringen.

In de Tweede Kamer ontraadde hij een motie van kamerlid Roland van Vliet uit Landgraaf waarin daar (opnieuw) om wordt gevraagd. Een ruime meerderheid steunt die motie.

Koopwoningen
Van Vliet - van de gelijknamige eenmansfractie - denkt bijvoorbeeld aan het vrijstellen van de verhuurdersheffing voor corporaties die leegstaande koopwoningen opkopen en die tijdelijk verhuren als sociale woning.

Verhuren
Ruim een week geleden schreef Limburg samen met vier andere krimpprovincies nog een brandbrief aan de minister om dat mogelijk te maken.
Maar minister Blok blijft het niet nodig vinden om corporaties die mogelijkheid te bieden. Eigenaren van leegstaande woningen kunnen gewoon zelf hun woning verhuren, aldus de minister. Dat kost dan geen corporatiegeld. Verder wil hij eerst een evaluatie van de verhuurdersheffing in het voorjaar afwachten.

Verzet
Regeringspartij PvdA zei het verzet van de minister tegen uitvoering van de motie Van Vliet te betreuren. Coalitiepartner VVD steunt de eigen minister wel.
Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de motie Van Vliet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woningcorporaties in krimpgebieden vrijgesteld van heffing
Krimpprovincies sturen brandbrief naar minister Blok
Kamer blijft aandringen op experimenten met leegstand
Immigratie remt bevolkingskrimp Midden-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen