Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister bezoekt rampgebied: 'Schade honderden miljoenen'

Geplaatst opmaandag 19 juli 2021 - 17:42

De schade voor land- en tuinbouw die is veroorzaakt door wateroverlast bedraagt naar schatting honderden miljoenen. Dat zei Léon Faassen, voorzitter van de LLTB, maandag tijdens een bezoek van minister Carola Schouten aan Limburg.

De minister van Landbouw wilde met eigen ogen zien wat het natuurgeweld had aangericht in de provincie.

Veel details
Schouten bezocht onder meer boeren in Eys en Voerendaal en liet zich bijpraten bij een bietenveld in Elkenrade. "Ik begrijp dat er vragen zijn wat wij als overheid nu kunnen doen. Wij als kabinet hebben de regio natuurlijk uitgeroepen tot rampgebied, dat geeft financieel wat meer mogelijkheden om de regio tegemoet te komen. Maar daar komen natuurlijk heel veel details achter vandaan."

Honderden miljoenen
Volgens Schouten moet daarom nog goed worden uitgezocht hoe groot de schade exact is en hoe die kan worden vergoed. LLTB-voorzitter Faassen heeft een eerste schatting gemaakt van de schade voor de land- en tuinbouw in Limburg. "We hebben geprobeerd onder leden te inventariseren wat de schade zou kunnen zijn. Wij schatten dat het om honderden miljoenen gaat."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen