Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Asscher roemt leiderschap clubicoon Rutjes

Geplaatst opzondag 18 september 2016 - 12:44

Roda-clubicoon Nathan Rutjes kan na zijn voetbalcarrière misschien wel de politiek in.

Vice-premier Lodewijk Asscher roemt de Roda-speler, die vanwege zijn uitstraling te boek staat als cultheld. 'Lesje leiderschap', schrijft Asscher als begeleidende bij zijn post op Twitter.

Vergevingsgezind
Asscher doelt daarmee op het interview van Fox Sports met Rutjes na afloop van de kansloze nederlaag tegen Heerenveen. De speler met de wapperende mat zag zijn ploeggenoten Chris Kum en Abdul Ajagun al voor rust rood pakken. "Ik ben vergevingsgezind", zei Rutjes.

Lees ook: Roda kansloos tegen Heerenveen na twee keer rood

Expres
"Ik denk dat ze zelf beseffen dat ze de ploeg benadelen. In de rust dacht ik nog: we gaan het voor jullie oplossen, ook met negen man,'' aldus de cultheld. "Weet je wat het is, die jongens doen het echt niet expres hoor."

Scheidsrechter
Rutjes was ondanks de nederlaag niet te betrappen op enige negativiteit. Het publiek ging zaterdagavond los op de scheidsrechter, maar volgens Rutjes deed ook deze man zijn 'hartstikke best'. "We hebben onszelf benadeeld. Dat lag niet aan de scheidrechter."

PSV en Feyenoord
De Kerkraadse club heeft loodzware wedstrijden op het programma staan. Maar Rutjes heeft er zin in. "Dan kunnen we onze tanden er weer in zetten", aldus de cultheld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC - Willem II (8 mei 2016)
Milec en Gullón blijven bij Roda JC
Anastasiou: 'We moeten meedogenloos in duels zijn'
Roda JC strijdend ten onder in laatste competitieduel
Roda JC legt Belgische keeper De Winter vast
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen