Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Asscher over Venloos transportbedrijf: 'walgelijk'

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 19:42

Minister Lodewijk Asscher heeft geen goed woord over voor het Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV.

Twee truckers van het bedrijf zitten al een week vast op een parkeerplek bij Luik omdat het Venlose bedrijf een verkeersboete van 1800 euro weigert te betalen.

Walgelijk
Asscher noemt de gang van zaken op Twitter 'walgelijk.' De twee Roemenen besloten vorige week vrijdag in staking te gaan en verblijven sindsdien in hun vrachtwagen op het parkeerterrein van Battice. Ze krijgen eten en drinken van de Belgen en willen niet terug naar Nederland.

1800 euro
Het Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV zou dreigen om de vrachtwagens 'met geweld' op te komen halen, maar de Belgische verkeerspolitie heeft daar een stokje voor gestoken. Zij hebben de vrachtwagen aan de ketting gelegd, Wismans mag het voertuig pas meenemen als er een boete van 1800 euro wordt betaald.

Volgens de Belgische transportbond zou het Venlose bedrijf er ook mee dreigen de boete van het loon van de twee Roemenen af te houden en hun rijbewijzen in te trekken.

Lees ook: Wismans weigert boete te betalen: Roemenen vast in truck

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vergunning transportbedrijf Wismans ingetrokken
Martin Wismans BV
Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit
Martin Wismans BV
Wismans weigert boete te betalen: Roemenen vast in truck
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen