Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht

Geplaatst opdinsdag 13 december 2016 - 12:08

Minister Melanie Schultz van Haegen rijdt donderdagavond als eerste door de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht.

De VVD-minister van verkeer zit in de eerste bus die die nacht door de tunnel rijdt, samen met bestuurders, tunnelbouwers en andere genodigden. Het is de verwachting dat de dubbeldekker tussen 23.00 uur ’s avonds en 01.00 uur ’s nachts door de tunnel kan.

Koning
De werkzaamheden om de tunnel verder op het wegennet aan te sluiten duurt nog een aantal maanden. Het is de bedoeling in de loop van 2017 een officiële opening te plannen, mogelijk in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander.

Onmogelijk
De koning zal de ingebruikname van de naar hem vernoemde tunnel zelf niet meemaken. De opening van de tunnel is een complexe operatie waarbij de focus op de verkeersveiligheid ligt. Bovendien is de openingsdatum pas sinds kort definitief, waardoor het onmogelijk was dit af te stemmen met de koninklijke agenda.

Lees ook: Koning niet aanwezig bij opening eigen A2-tunnel

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel
Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend
Extra rijstrook voor A2-tunnel in gebruik genomen
Automobilist stopt in tunnel en steelt brandblusser
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen