Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht

Geplaatst opdinsdag 13 december 2016 - 12:08

Minister Melanie Schultz van Haegen rijdt donderdagavond als eerste door de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht.

De VVD-minister van verkeer zit in de eerste bus die die nacht door de tunnel rijdt, samen met bestuurders, tunnelbouwers en andere genodigden. Het is de verwachting dat de dubbeldekker tussen 23.00 uur ’s avonds en 01.00 uur ’s nachts door de tunnel kan.

Koning
De werkzaamheden om de tunnel verder op het wegennet aan te sluiten duurt nog een aantal maanden. Het is de bedoeling in de loop van 2017 een officiële opening te plannen, mogelijk in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander.

Onmogelijk
De koning zal de ingebruikname van de naar hem vernoemde tunnel zelf niet meemaken. De opening van de tunnel is een complexe operatie waarbij de focus op de verkeersveiligheid ligt. Bovendien is de openingsdatum pas sinds kort definitief, waardoor het onmogelijk was dit af te stemmen met de koninklijke agenda.

Lees ook: Koning niet aanwezig bij opening eigen A2-tunnel

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel
Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend
Extra rijstrook voor A2-tunnel in gebruik genomen
Automobilist stopt in tunnel en steelt brandblusser
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen