Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'A2 wegverbreding 2 jaar eerder klaar'

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 18:03

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat kijken of de verbreding van de A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide eerder opgeleverd kan worden.

Dat heeft ze maandag tijdens een werkbezoek aan Zuid-Limburg gezegd.

Versnelde aanleg
"We proberen het toch één tot twee jaar naar voren te halen", zegt de bewindsvrouw. "Dan zou de verbreding al tussen 2023 en 2025 klaar kunnen zijn." Daarmee komt ze tegenmoet aan een wens van de provincie die al langer pleit voor een versnelde aanleg. In eerste instantie zou de weg pas in 2027 opgeleverd worden.

Na onderhandelingen met het Rijk werd afgesproken dat de weg in 2025 al klaar zou zijn. Daarvoor investeert de provincie ook 35 miljoen in het project.

Geen harde toezegging
Van Nieuwenhuizen denkt nu nog meer tijd te kunnen winnen. Daarom wil ze snel met de aanbestedingen beginnen. Maar een harde toezegging kan Van Nieuwenhuizen niet doen. "We moeten natuurlijk wel de mankracht hebben", zegt ze. "Ook bij de aannemers begint het al flink te knijpen om aan voldoende mankracht te komen. Maar iedereen gaat 100 procent zijn best doen om het sneller voor elkaar te krijgen."

Blij
De provincie is blij met het voornemen van de minister om de verbreding van de A2 te versnellen. Werkgeversvereniging LWV wil ook dat de minister snel iets aan de knelpunten op de A2 tussen Weert en Eindhoven en de A67 bij Venlo doet. Maar dat zit er nog niet in, zo laat de minister weten. "Doordat het economisch beter gaat, komt er ook meer verkeer op de weg. De A2 en A67 komen niet niet in de top-50 voor. Je kunt niet alles in één keer oplossen."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen