Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'A2 wegverbreding 2 jaar eerder klaar'

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 18:03

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat kijken of de verbreding van de A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide eerder opgeleverd kan worden.

Dat heeft ze maandag tijdens een werkbezoek aan Zuid-Limburg gezegd.

Versnelde aanleg
"We proberen het toch één tot twee jaar naar voren te halen", zegt de bewindsvrouw. "Dan zou de verbreding al tussen 2023 en 2025 klaar kunnen zijn." Daarmee komt ze tegenmoet aan een wens van de provincie die al langer pleit voor een versnelde aanleg. In eerste instantie zou de weg pas in 2027 opgeleverd worden.

Na onderhandelingen met het Rijk werd afgesproken dat de weg in 2025 al klaar zou zijn. Daarvoor investeert de provincie ook 35 miljoen in het project.

Geen harde toezegging
Van Nieuwenhuizen denkt nu nog meer tijd te kunnen winnen. Daarom wil ze snel met de aanbestedingen beginnen. Maar een harde toezegging kan Van Nieuwenhuizen niet doen. "We moeten natuurlijk wel de mankracht hebben", zegt ze. "Ook bij de aannemers begint het al flink te knijpen om aan voldoende mankracht te komen. Maar iedereen gaat 100 procent zijn best doen om het sneller voor elkaar te krijgen."

Blij
De provincie is blij met het voornemen van de minister om de verbreding van de A2 te versnellen. Werkgeversvereniging LWV wil ook dat de minister snel iets aan de knelpunten op de A2 tussen Weert en Eindhoven en de A67 bij Venlo doet. Maar dat zit er nog niet in, zo laat de minister weten. "Doordat het economisch beter gaat, komt er ook meer verkeer op de weg. De A2 en A67 komen niet niet in de top-50 voor. Je kunt niet alles in één keer oplossen."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen