Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'A2 wegverbreding 2 jaar eerder klaar'

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 18:03

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat kijken of de verbreding van de A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide eerder opgeleverd kan worden.

Dat heeft ze maandag tijdens een werkbezoek aan Zuid-Limburg gezegd.

Versnelde aanleg
"We proberen het toch één tot twee jaar naar voren te halen", zegt de bewindsvrouw. "Dan zou de verbreding al tussen 2023 en 2025 klaar kunnen zijn." Daarmee komt ze tegenmoet aan een wens van de provincie die al langer pleit voor een versnelde aanleg. In eerste instantie zou de weg pas in 2027 opgeleverd worden.

Na onderhandelingen met het Rijk werd afgesproken dat de weg in 2025 al klaar zou zijn. Daarvoor investeert de provincie ook 35 miljoen in het project.

Geen harde toezegging
Van Nieuwenhuizen denkt nu nog meer tijd te kunnen winnen. Daarom wil ze snel met de aanbestedingen beginnen. Maar een harde toezegging kan Van Nieuwenhuizen niet doen. "We moeten natuurlijk wel de mankracht hebben", zegt ze. "Ook bij de aannemers begint het al flink te knijpen om aan voldoende mankracht te komen. Maar iedereen gaat 100 procent zijn best doen om het sneller voor elkaar te krijgen."

Blij
De provincie is blij met het voornemen van de minister om de verbreding van de A2 te versnellen. Werkgeversvereniging LWV wil ook dat de minister snel iets aan de knelpunten op de A2 tussen Weert en Eindhoven en de A67 bij Venlo doet. Maar dat zit er nog niet in, zo laat de minister weten. "Doordat het economisch beter gaat, komt er ook meer verkeer op de weg. De A2 en A67 komen niet niet in de top-50 voor. Je kunt niet alles in één keer oplossen."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen