Parkeerplaats VDL Nedcar

Wiebes: kabinet wil Nedcar helpen met zoektocht nieuwe klant

Het kabinet wil VDL Nedcar helpen met het zoeken van een nieuwe klant, nu BMW heeft aangegeven vanaf 2023 te stoppen met de productie van auto's in de Limburgse autofabriek.

Cora van Nieuwenhuizen
Minister 'geïnspireerd' door Meerssense aanpak wateroverlast

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft vertrouwen in de maatregelen die getroffen zijn om wateroverlast na regenval in Meerssen tegen te gaan.

Raymond Knops
Raymond Knops: 'Ministerschap is me goed bevallen'

Raymond Knops kijkt tevreden terug op zijn tijd als minister. De CDA-politicus uit Hegelsom is sinds deze week geen minister meer, maar opnieuw staatssecretaris.

Raymond Knops treveszaal
Knops blijft langer minister van Binnenlandse Zaken

Het ministerschap van Raymond Knops wordt opnieuw verlengd. Knops (CDA, Hegelsom) is sinds november vorig jaar minister van Binnenlandse Zaken als vervanger van D66-minister Kajsa Ollongren.

Raymond Knops treveszaal
Knops blijft nog enkele maanden minister

Raymond Knops blijft nog zeker tot maart in functie als minister. De CDA'er uit Hegelsom is sinds begin november tijdelijk Minister van Binnenlandse zaken.

Minister Ingrid van Engelshoven Sint Pieter (8 dec 2019)
Minister Van Engelshoven terug naar roots bij Sint Pieter

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft zondagmiddag in Maastricht het tijdschrift 'Sint-Pieter Vroeger en Nu' in ontvangst genomen.

Clauscentrale Maasbracht
'Stroom Clauscentrale naar België risico voor Nederland'

De plannen om de elektriciteitscentrale in Maasbracht te koppelen aan het Belgische stroomnet baren minister Eric Wiebes (Klimaat en Economische Zaken) zorgen.

Nationaal Park De Groote Peel in Ospel
Extra geld voor Groote Peel, Maasduinen en Meinweg

De nationale parken in Nederland mogen uitkijken naar een subsidie van het kabinet.

Advocaten leggen het werk neer na bezuinigingsplannen

Een aantal Limburgse advocaten voert woensdagmorgen actie voor de rechtbank in Maastricht. Ze leggen tussen 09:00 en 09:30 uur het werk neer, om te protesteren tegen plannen van minister Sander Dekker om te bezuinigen op rechtsbijstand.

Minister bezoekt Meerssen, doet geen toezeggingen

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) is woensdagmiddag in gesprek gegaan met inwoners en ondernemers van Meerssen. Ze sprak over hun ervaringen met het extreme weer van afgelopen tijd.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten