Overslaan en naar de inhoud gaan

Minimale toename coronadoden en ziekenhuisopnames

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 14:40

De uitbraak van het coronavirus in Limburg wordt alsmaar verder teruggedrongen. Desondanks zijn er zondag drie nieuwe sterfgevallen te betreuren.

Ook zijn er drie nieuwe patiënten vanwege het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen, zo blijkt uit de cijfers die de twee Limburgse GGD'en zondag naar buiten hebben gebracht. Alle cijfers zijn gestegen ten opzichte van de veranderingen tussen vrijdag en zaterdag, maar het betreft nog steeds relatief kleine aantallen.

coronacijfers (24 mei 2020)

Opnames
Die drie ziekenhuisopnames werden allemaal in het zuiden van de provincie geregistreerd. In het midden en noorden van Limburg bleef het aantal opnames gelijk. Het totaalaantal coronapatiënten dat in Limburg in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt nu 1756.

Het aantal mensen van wie vastgesteld is dat zij overleden zijn aan het coronavirus, groeide in de afgelopen 24 uur van 704 naar 707. Twee sterfgevallen komen uit Zuid-Limburg, één uit het midden of noorden. Het gaat om bekende sterfgevallen; regelmatig wordt een overleden coronapatiënt enkele dagen later geregistreerd.

Zuiden harder getroffen
Er zijn inmiddels 4.824 mensen in Limburg positief getest op het coronavirus, 17 meer dan een dag geleden. Net als bij de sterfgevallen en ziekenhuisopnames wordt het zuiden van de provincie harder getroffen dan het midden en noorden van Limburg: 15 nieuwe besmettingen werden in Zuid-Limburg geregistreerd.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt echter veel hoger, omdat op dit moment nog niet iedereen met symptomen getest wordt. Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich wel laten testen.

Landelijk beeld
Landelijk zijn 11 nieuwe doden als gevolg van het coronavirus gemeld, waarvan er dus drie uit Limburg komen. Het dodental staat landelijk nu op 5.822. Er zijn in heel Nederland 13 nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen opgenomen. Dat is inclusief de drie opnames in Limburg. Het landelijk totaalaantal ziekenhuisopnames komt daarmee op 11.672 te staan.

Er zijn sinds zaterdagmiddag landelijk 172 positieve coronatests bij gekomen, blijkt uit de cijfers. Daarmee komt het totaalaantal op 45.236. Volgens het RIVM passen de cijfers bij het beeld dat de coronamaatregelen hun vruchten afwerpen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen