Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minimale leeftijd deelnemers LVK opgeschroefd

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 18:51

Deelnemers aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer moeten voortaan 18 jaar en ouder zijn.

Voorheen konden 16-jarige zangeressen en zangers al meedoen aan de liedjeswedstrijd.

Leeftijdsgrens
Het bestuur van de Stichting LVK heeft besloten de leeftijdsgrens voor deelname aan het LVK te verhogen van 16 naar 18 jaar vooruitlopend op het Reglement van Deelname LVK 2019, dat naar verwachting medio april bekend zal worden gemaakt. De keuze is gemaakt om een (mogelijke) overlap met het TVK, het Tiener Vastelaovend Konkoer, te voorkomen.

Niet toegestaan
Het meetpunt is start van inschrijven voor het LVK 2019 op 11 november 2018. Op die datum dienen deelnemers 18 jaar en ouder te zijn, zo schrijft het LVK op haar website. Het staat uiteraard 18- en 19-jarigen vrij om zelf te bepalen óf men wil deelnemen aan het TVK of LVK. Meedoen met eenzelfde lied aan beide konkoersen is niet toegestaan, schrijft het bestuur van het LVK.

Leegloop
Het TVK is blij met de verandering. Woordvoerder Wim Jennes denkt dat een leegloop van het TVK nu is voorkomen. Na de finaleplaats op het LVK dit jaar van de 16-jarige zangeres Fiorenza uit Valkenburg kreeg de organisatie van et TVK signalen dat meer tieners het TVK wilden loslaten om deel te nemen aan het LVK.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen