Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minimale leeftijd deelnemers LVK opgeschroefd

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 18:51

Deelnemers aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer moeten voortaan 18 jaar en ouder zijn.

Voorheen konden 16-jarige zangeressen en zangers al meedoen aan de liedjeswedstrijd.

Leeftijdsgrens
Het bestuur van de Stichting LVK heeft besloten de leeftijdsgrens voor deelname aan het LVK te verhogen van 16 naar 18 jaar vooruitlopend op het Reglement van Deelname LVK 2019, dat naar verwachting medio april bekend zal worden gemaakt. De keuze is gemaakt om een (mogelijke) overlap met het TVK, het Tiener Vastelaovend Konkoer, te voorkomen.

Niet toegestaan
Het meetpunt is start van inschrijven voor het LVK 2019 op 11 november 2018. Op die datum dienen deelnemers 18 jaar en ouder te zijn, zo schrijft het LVK op haar website. Het staat uiteraard 18- en 19-jarigen vrij om zelf te bepalen óf men wil deelnemen aan het TVK of LVK. Meedoen met eenzelfde lied aan beide konkoersen is niet toegestaan, schrijft het bestuur van het LVK.

Leegloop
Het TVK is blij met de verandering. Woordvoerder Wim Jennes denkt dat een leegloop van het TVK nu is voorkomen. Na de finaleplaats op het LVK dit jaar van de 16-jarige zangeres Fiorenza uit Valkenburg kreeg de organisatie van et TVK signalen dat meer tieners het TVK wilden loslaten om deel te nemen aan het LVK.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen