Overslaan en naar de inhoud gaan

Minimale leeftijd deelnemers LVK opgeschroefd

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 18:51

Deelnemers aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer moeten voortaan 18 jaar en ouder zijn.

Voorheen konden 16-jarige zangeressen en zangers al meedoen aan de liedjeswedstrijd.

Leeftijdsgrens
Het bestuur van de Stichting LVK heeft besloten de leeftijdsgrens voor deelname aan het LVK te verhogen van 16 naar 18 jaar vooruitlopend op het Reglement van Deelname LVK 2019, dat naar verwachting medio april bekend zal worden gemaakt. De keuze is gemaakt om een (mogelijke) overlap met het TVK, het Tiener Vastelaovend Konkoer, te voorkomen.

Niet toegestaan
Het meetpunt is start van inschrijven voor het LVK 2019 op 11 november 2018. Op die datum dienen deelnemers 18 jaar en ouder te zijn, zo schrijft het LVK op haar website. Het staat uiteraard 18- en 19-jarigen vrij om zelf te bepalen óf men wil deelnemen aan het TVK of LVK. Meedoen met eenzelfde lied aan beide konkoersen is niet toegestaan, schrijft het bestuur van het LVK.

Leegloop
Het TVK is blij met de verandering. Woordvoerder Wim Jennes denkt dat een leegloop van het TVK nu is voorkomen. Na de finaleplaats op het LVK dit jaar van de 16-jarige zangeres Fiorenza uit Valkenburg kreeg de organisatie van et TVK signalen dat meer tieners het TVK wilden loslaten om deel te nemen aan het LVK.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen