Overslaan en naar de inhoud gaan

Mini-productie Nedcar stuwt winst VDL

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:58

In het laatste kwartaal onder topman Wim van der Leegte heeft VDL mede dankzij dochter Nedcar nog een tandje hoger geschakeld. De orderportefeuille is opgelopen tot een recordhoogte van 822 miljoen euro.

VDL meldt daarnaast een omzetstijging met 25 procent en een winstgroei met bijna 50 procent.

Sterk
VDL had al met al een sterk derde kwartaal, zo bleek uit de dinsdag bekendgemaakte resultaten. Ze bevestigen dat de Eindhovense bedrijvengroep goed op weg is naar een nieuw recordjaar. Halverwege het jaar noteerde VDL een omzetgroei van 19 procent. Dankzij de 25 procent in het derde kwartaal staat de teller na negen maanden op 21 procent, met een totaal van 2,3 miljard euro.

Mini's
Grote groeier was de autoassemblage van Mini's bij VDL Nedcar, waar de omzet toenam van 168 naar 324 miljoen euro. De busdivisie zag een omzetdaling van 70 naar 61 miljoen euro. In de orderportefeuille nemen de bussen met een omvang van 255 miljoen euro wel een prominente rol in.

Lees ook: 'Nedcar kan groeien tot 10.000 medewerkers'

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wim van der Leegte wordt commissaris bij VDL
Omzetstijging VDL vooral dankzij 'Born'
VDL Nedcar
Rijk draagt 10 miljoen euro bij aan spoorlijn Nedcar
VDL Nedcar heeft interesse in Tesla-productie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen