Overslaan en naar de inhoud gaan

Minderjarigen aangehouden voor vechtpartijen

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 14:33

De politie heeft vijf minderjarigen aangehouden in verband met twee vechtpartijen in Heerlen en Kerkrade.

De jongeren zouden foto's en beelden van de knokpartijen hebben gedeeld via sociale media.

Jongens en meisjes
De aangehouden minderjarigen zijn jongens en meisjes van 13 en 14 jaar uit Hoensbroek, Heerlen en Kerkrade. De vechtpartijen vonden plaats op 14 en 15 april in Heerlen en Kerkrade. Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat beide incidenten verband houden met elkaar. Vier personen zouden gewond zijn geraakt.

Beelden
De knokpartijen zijn volgens de politie door ooggetuigen gefilmd en gefotografeerd en gedeeld via sociale media. 'Op de schrikwekkende beelden is te zien hoe er over en weer klappen en schoppen worden uitgedeeld', schrijft de politie in een persbericht.

Onacceptabel
Het Openbaar Ministerie en de politie zeggen de zaak hoog op te nemen en noemen het gedrag van de jongeren onacceptabel. 'Het gaat in tegen het gevoel van veiligheid dat scholen, gemeenten en andere organisaties willen bieden aan jongeren in Parkstad.'

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen