Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder woningen in leegstaand Limburgs vastgoed

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 11:30

In Limburg zijn in 2018 ruim 200 woningen minder gerealiseerd in voormalige bedrijfspanden dan in de jaren ervoor.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd.

Minder
In Limburg zijn in 2018 in totaal 460 woningen gerealiseerd in voormalige bedrijfspanden. Dat zijn er 35 minder dan een jaar eerder en 200 minder dan in 2016. De CBS-cijfers gaan specifiek over woningen in bestaande gebouwen. Woonruimte die gerealiseerd wordt na sloop van een bedrijfspand is niet meegenomen in het onderzoek.

Appartementen
Meer dan de helft van die woningen zijn gebouwd in Maastricht (155), Venlo (80) en Sittard-Geleen (50). Het gaat veelal om appartementen in leegstaande kantoren, fabriekspanden en scholen.

Trend
De Limburgse daling druist in tegen de landelijke trend. In heel Nederland is het aantal zogenoemde transitiewoningen vorig jaar juist gestegen: 13.000 stuks in totaal. Dat is het hoogste aantal in zeven jaar tijd, volgens het CBS.

Amsterdam
Koploper is Amsterdam: daar zijn meer dan 1500 woningen in leegstaand vastgoed gebouwd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen