Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder woningen in leegstaand Limburgs vastgoed

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 11:30

In Limburg zijn in 2018 ruim 200 woningen minder gerealiseerd in voormalige bedrijfspanden dan in de jaren ervoor.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd.

Minder
In Limburg zijn in 2018 in totaal 460 woningen gerealiseerd in voormalige bedrijfspanden. Dat zijn er 35 minder dan een jaar eerder en 200 minder dan in 2016. De CBS-cijfers gaan specifiek over woningen in bestaande gebouwen. Woonruimte die gerealiseerd wordt na sloop van een bedrijfspand is niet meegenomen in het onderzoek.

Appartementen
Meer dan de helft van die woningen zijn gebouwd in Maastricht (155), Venlo (80) en Sittard-Geleen (50). Het gaat veelal om appartementen in leegstaande kantoren, fabriekspanden en scholen.

Trend
De Limburgse daling druist in tegen de landelijke trend. In heel Nederland is het aantal zogenoemde transitiewoningen vorig jaar juist gestegen: 13.000 stuks in totaal. Dat is het hoogste aantal in zeven jaar tijd, volgens het CBS.

Amsterdam
Koploper is Amsterdam: daar zijn meer dan 1500 woningen in leegstaand vastgoed gebouwd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen