Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder vluchtelingen liften stiekem met trucks mee

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 22:57

Limburgse vrachtwagenchauffeurs hebben de laatste weken minder last van illegale vluchtelingen die stiekem meereizen.

Met name chauffeurs die via het Franse Calais reisden, kregen de afgelopen tijd regelmatig te maken met verstekelingen die mee probeerden te reizen in de laadruimtes van vrachtwagens.

Vluchtelingenkamp
Nu het grote vluchtelingenkamp in Calais deels ontruimd is, is dat probleem verminderd. "Onze chauffeurs zijn gematigd positief", zegt transportondernemer Peter Boom uit Venray tegen L1. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in ritten naar Groot-Brittannië. "De chauffeurs zijn blij ze afgelopen weken geen echte bedreigingen meer hebben meegemaakt." Weg zijn de zorgen nog niet helemaal. "Zolang daar vluchtelingen zitten, blijft de dreiging natuurlijk aanwezig."

Nog niet opgelost
Ondanks de positieve signalen blijft de Transport Belangenvereniging Nederland alarm slaan. Volgens hen zijn er nog altijd chauffeurs die met buikpijn achter het stuur zitten als ze in Calais zijn. Op uitnodiging van die organisatie reist Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) donderdagnacht daarom met een chauffeur mee naar Calais.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venrayse transportondernemer: ‘situatie Calais onhoudbaar’
Limburgse ondernemer: vrachtwagens móéten wel via Calais
Limburgers helpen vluchtelingen in jungle van Calais
Overlast op overvolle parkeerplaatsen aangepakt
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen