Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder vluchtelingen liften stiekem met trucks mee

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 22:57

Limburgse vrachtwagenchauffeurs hebben de laatste weken minder last van illegale vluchtelingen die stiekem meereizen.

Met name chauffeurs die via het Franse Calais reisden, kregen de afgelopen tijd regelmatig te maken met verstekelingen die mee probeerden te reizen in de laadruimtes van vrachtwagens.

Vluchtelingenkamp
Nu het grote vluchtelingenkamp in Calais deels ontruimd is, is dat probleem verminderd. "Onze chauffeurs zijn gematigd positief", zegt transportondernemer Peter Boom uit Venray tegen L1. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in ritten naar Groot-Brittannië. "De chauffeurs zijn blij ze afgelopen weken geen echte bedreigingen meer hebben meegemaakt." Weg zijn de zorgen nog niet helemaal. "Zolang daar vluchtelingen zitten, blijft de dreiging natuurlijk aanwezig."

Nog niet opgelost
Ondanks de positieve signalen blijft de Transport Belangenvereniging Nederland alarm slaan. Volgens hen zijn er nog altijd chauffeurs die met buikpijn achter het stuur zitten als ze in Calais zijn. Op uitnodiging van die organisatie reist Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) donderdagnacht daarom met een chauffeur mee naar Calais.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venrayse transportondernemer: ‘situatie Calais onhoudbaar’
Limburgse ondernemer: vrachtwagens móéten wel via Calais
Limburgers helpen vluchtelingen in jungle van Calais
Overlast op overvolle parkeerplaatsen aangepakt
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen