Overslaan en naar de inhoud gaan

'Minder vee in Limburg'

Geplaatst opmaandag 14 december 2015 - 6:22

Meerdere milieugroepen en tal van lokale PvdA-afdelingen dringen bij de provincie en de zes Limburgse Peelgemeenten aan op een flinke vermindering van de veestapel.

Zij pleiten voor een strengere aanpak en verwijzen daarbij naar de provincies Noord-Brabant en Gelderland waar het bestuur in hun ogen de teugels meer aantrekt op dit vlak.

Strenger
Volgens de groeperingen wordt Limburg door de strengere aanpak in die provincies overspoeld met aanvragen voor nieuwe megastallen. Ze roepen het college van Gedeputeerde Staten en de colleges van Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray in een open brief op paal en perk te stellen aan die ontwikkeling en op termijn in te zetten op beleid om de Limburgse veestapel in te krimpen.

Gezondheid
Stankoverlast, zorgen over de gezondheid door onder meer uitstoot van fijnstof en aantasting van landschap en natuur noemen de organisaties in de brief als enkele redenen waarom zij zich inzetten voor een strengere aanpak van de intensieve veehouderij.

Obstakels
Gedeputeerde Patrick van der Broeck heeft begrip voor de zorgen en wil de groeperingen uitnodigen voor een gesprek om over oplossingen te praten. Hij gelooft overigens niet dat een inkrimping van de veestapel tot een oplossing leidt en wijst tevens op juridische obstakels daarbij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wantrouwen tussen boer en burger in Limburg
Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio
Corona handen wassen virus coronavirus
Aantal besmettingen in Noord-Limburg loopt flink op
BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen