Overslaan en naar de inhoud gaan

'Minder vee in Limburg'

Geplaatst opmaandag 14 december 2015 - 6:22

Meerdere milieugroepen en tal van lokale PvdA-afdelingen dringen bij de provincie en de zes Limburgse Peelgemeenten aan op een flinke vermindering van de veestapel.

Zij pleiten voor een strengere aanpak en verwijzen daarbij naar de provincies Noord-Brabant en Gelderland waar het bestuur in hun ogen de teugels meer aantrekt op dit vlak.

Strenger
Volgens de groeperingen wordt Limburg door de strengere aanpak in die provincies overspoeld met aanvragen voor nieuwe megastallen. Ze roepen het college van Gedeputeerde Staten en de colleges van Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray in een open brief op paal en perk te stellen aan die ontwikkeling en op termijn in te zetten op beleid om de Limburgse veestapel in te krimpen.

Gezondheid
Stankoverlast, zorgen over de gezondheid door onder meer uitstoot van fijnstof en aantasting van landschap en natuur noemen de organisaties in de brief als enkele redenen waarom zij zich inzetten voor een strengere aanpak van de intensieve veehouderij.

Obstakels
Gedeputeerde Patrick van der Broeck heeft begrip voor de zorgen en wil de groeperingen uitnodigen voor een gesprek om over oplossingen te praten. Hij gelooft overigens niet dat een inkrimping van de veestapel tot een oplossing leidt en wijst tevens op juridische obstakels daarbij.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wantrouwen tussen boer en burger in Limburg
Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio
Corona handen wassen virus coronavirus
Aantal besmettingen in Noord-Limburg loopt flink op
BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen