Overslaan en naar de inhoud gaan

'Minder vee in Limburg'

Geplaatst opmaandag 14 december 2015 - 6:22

Meerdere milieugroepen en tal van lokale PvdA-afdelingen dringen bij de provincie en de zes Limburgse Peelgemeenten aan op een flinke vermindering van de veestapel.

Zij pleiten voor een strengere aanpak en verwijzen daarbij naar de provincies Noord-Brabant en Gelderland waar het bestuur in hun ogen de teugels meer aantrekt op dit vlak.

Strenger
Volgens de groeperingen wordt Limburg door de strengere aanpak in die provincies overspoeld met aanvragen voor nieuwe megastallen. Ze roepen het college van Gedeputeerde Staten en de colleges van Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray in een open brief op paal en perk te stellen aan die ontwikkeling en op termijn in te zetten op beleid om de Limburgse veestapel in te krimpen.

Gezondheid
Stankoverlast, zorgen over de gezondheid door onder meer uitstoot van fijnstof en aantasting van landschap en natuur noemen de organisaties in de brief als enkele redenen waarom zij zich inzetten voor een strengere aanpak van de intensieve veehouderij.

Obstakels
Gedeputeerde Patrick van der Broeck heeft begrip voor de zorgen en wil de groeperingen uitnodigen voor een gesprek om over oplossingen te praten. Hij gelooft overigens niet dat een inkrimping van de veestapel tot een oplossing leidt en wijst tevens op juridische obstakels daarbij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wantrouwen tussen boer en burger in Limburg
Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio
Corona handen wassen virus coronavirus
Aantal besmettingen in Noord-Limburg loopt flink op
BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen