Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder treinen vanwege winterweer

Geplaatst opzaterdag 24 januari 2015 - 7:24

Vanwege het winterweer met kans op sneeuw rijden zaterdagochtend minder treinen in het zuidoosten van het land. Dat meldt de NS.

De NS kondigde vrijdagavond de aangepaste dienstregeling al aan. Deze geldt op het traject tussen Eindhoven en Venlo. Ook reizigers tussen Den Bosch en Sittard krijgen te maken met een aangepaste dienstregeling. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 12.00 uur.

Aanpassingen
Tussen Den Bosch en Sittard rijden twee in plaats van vier intercity's per uur, tussen Venlo en Eindhoven rijden geen intercity's en tussen Venlo en Deurne rijden alleen sprinters.

Veolia
Ook de treinen van Veolia kampten met problemen door het winterweer. Door wisselstoringen reden er geen treinen tussen Swalmen en Roermond. Veolia zette bussen in. De sneltrein van Maastricht naar Heerlen reed om 10:32 uur niet vanwege materiaalpech.

Sneeuw
Hiermee wordt de kans verkleind dat winterse storingen invloed hebben op de dienstregeling in de rest van het land, stelt de NS. "Sneeuw is erg van invloed op onze dienstregeling en die wordt met name in het zuiden verwacht", aldus een woordvoerster.

NS waarschuwt dat het drukker kan zijn in de trein en dat reizigers langer onderweg zijn doordat ze vaker moeten overstappen.

Gladheid
Het KNMI gaf vrijdag code oranje af. Er wordt gewaarschuwd voor ijzel, die zich vanaf vrijdagnacht vanuit het westen over het land uitbreidt. Ook is er in het binnenland kans op sneeuw.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen treinen Eindhoven - Weert/Venlo vanwege sneeuw
Oppassen: gladde wegen in Limburg door sneeuw of ijzel
Sein- en wisselstoring rond Maastricht opgelost
Geen treinen tussen Sittard en Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen