Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder treinen tussen Maastricht en Luik door staking

Geplaatst opdinsdag 27 februari 2018 - 8:43

Stakingsacties leiden in België tot uitval van treinen, bussen en trams. Daardoor rijden er dinsdag minder treinen tussen Maastricht en Luik.

De acties zijn gericht tegen plannen van de regering van premier Charles Michel om pensioenen te hervormen voor mensen met zware beroepen.

Minder treinen
Belgische media meldden dat er vooral hinder is in het treinverkeer in Wallonië en dat het in Vlaanderen wel meevalt. Maar tussen Antwerpen en Brussel reed dinsdagmorgen slechts de helft van de treinen. De socialistische vakbond van overheidspersoneel ACOD heeft stakingen uitgeroepen in tal van sectoren, zodat niet alleen in het openbaar vervoer hinder dreigt. Luchthavens verwachten naar verluidt geen problemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen