Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder treinen in de avond tussen Sittard en Amsterdam

Geplaatst opzondag 9 januari 2022 - 20:41

De Nederlandse Spoorwegen laten vanaf maandagavond op tien trajecten minder treinen rijden, waaronder op het traject Sittard - Amsterdam.

Ook de avonddienstregeling begint twee uur eerder, om 18:30 uur. Het vervoerbedrijf doet dit omdat de reizigersaantallen teruglopen door de aangescherpte coronamaatregelen.

Tijdelijke maatregel
De wijzigingen zijn tijdelijk, zo laat een woordvoerder aan Omroep West weten. "Het heeft alles met corona te maken. In de avond zitten we nu maar op een derde van het gebruikelijke aantal reizigers. In sommige gevallen rijden de treinen leeg rond, en dat is niet efficiënt. Ik denk daarom dat de reizigers er in de praktijk weinig van zullen merken."

In de reisplanner van de NS zijn de reistijden inmiddels aangepast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen