Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder subsidie: Mama's Pride op losse schroeven

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 15:33

De 26ste editie van het Mama's Pride Festival in Geleen dreigt volgend jaar niet door te kunnen gaan.

De organisatoren van het gratis toegankelijke festival schrijven in een brief aan wethouder Berry van Rijswijk van Sittard-Geleen dat ze de eindjes niet aan elkaar geknoopt krijgen omdat ze minder subsidie ontvangen.

Subsidie
Het festival, dat jaarlijks in het Burgemeester Damenpark plaatsvindt, had een verzoek bij het stadsbestuur ingediend om 40.000 euro te krijgen. De gemeente heeft besloten dat het festival een subsidie van 25.000 euro krijgt. En die 15.000 euro minder subsidie is een probleem voor de organisatie.

Onvoldoende waardering
Daardoor kampt Mama's Pride met een gat in de begroting. Volgens de organisatie kan het evenement niet doorgaan vanwege de gestegen kosten en de verdeling van de evenementensubsidie. 'We zijn erg teleurgesteld over dit besluit en zien ons genoodzaakt om Mama's Pride in 2020 te annuleren', schrijft de organisatie in de brief. Verder voelt de organisatie zich 'onvoldoende gewaardeerd door de gemeente'.

De organisatie van Mama's Pride was niet bereikbaar voor een reactie.

Raadsvergadering
De brief aan wethouder Van Rijswijk bleef niet onopgemerkt. SPA-raadslid Jack Renet kondigt aan dat hij dinsdagavond een motie gaat indienen tijdens de raadsvergadering. Met zijn motie hoopt hij dat het stadsbestuur het festival toch tegemoet wil komen. De lokale fractie DNA heeft vragen gesteld. Zo wil de partij van B en W weten of Mama's Pride voldoet aan de eisen om een 'beeldbepalend evenement' te zijn en of ze in aanmerking komen voor de daarbij horende hogere gemeentelijke subsidie.Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen