Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder studenten voor Zuyd Hogeschool

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 20:47

Zuyd Hogeschool telt in het nieuwe studiejaar zo’n vier procent minder studenten. Universiteit Maastricht daarentegen groeit met vier procent studenten.

Het gaat om de voorlopige cijfers. In oktober zijn de definitieve inschrijvingen bekend.

Daling voorzien
Het aantal studenten bij Zuyd Hogeschool, met vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard, daalt van 14.500 naar 14.100 studenten. Volgens een woordvoerder is die daling voorzien, hoewel de hogeschool vermoedt dat die daling ook komt doordat minder Limburgse studenten voor een hbo-studie kiezen.

Studie chemie
Opvallend is dat zich flink meer studenten hebben ingeschreven voor chemie (180 studenten tegenover 150 studenten vorig jaar). Daardoor dreigde er op industrieterrein Chemelot, waar de studenten een groot deel van hun opleiding krijgen, een tekort aan laboratoriumruimte te ontstaan. Chemelot heeft echter in allerijl een extra gebouw geschikt gemaakt.

Sociaal leenstelsel
Universiteit Maastricht telt, op een totaal van 15.736 definitieve inschrijvingen, 3477 nieuwe inschrijvingen vergeleken met een jaar geleden. De universiteit rekent op dit moment op vier procent meer studenten. Een woordvoerster denkt dat het hogere aantal studenten deels te maken heeft met het sociaal leenstelsel.

Ze vermoedt dat meer studenten zich inschrijven voor een studie dicht bij huis om op de kosten van een studentenkamer te besparen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse lerarenopleidingen scoren goed
Zuyd Hogeschool is volgens Keuzegids 'uitblinker'
Studenten blijven steeds vaker thuis wonen
Limburgse masteropleidingen scoren hoog in Keuzegids
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen