Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder positieve tests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 16:39

Net als landelijk daalde ook in Limburg het aantal coronabesmettingen afgelopen week. In totaal testten 848 Limburgers de afgelopen zeven dagen positief.

Dat is een daling van 10 procent ten opzichte van een week eerder, blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de eerste week van september testten nog 943 Limburgers positief.

Ziekenhuisopnames
Bij 12 Limburgers waren de klachten vorige week zo erg dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. De week ervoor waren er 16 opnames. Het RIVM registreerde verder 1 sterfgeval door corona in Limburg, tegen 3 in de week ervoor en 11 nog een week eerder.

Reproductiegetal
Het reproductiegetal veranderde nauwelijks. Het getal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, blijft rond de 1 hangen. Het staat nu op 0,99. Dat betekent dat de uitbraak stabiel is.

Meer testen uitgevoerd
De GGD voerde meer testen uit, het aantal steeg van ruim 155.000 naar bijna 170.000, maar die brachten minder besmettingen aan het licht. Het percentage positieve testen daalde naar 9 procent, het laagste niveau sinds 6 juli.

Meer kinderen positief getest
Landelijk testten in totaal 15.976 mensen positief, onder hen zijn steeds meer kinderen. De afgelopen zeven dagen kregen 1.872 kinderen van 5 tot en met 9 jaar een positief testresultaat. Dat is het hoogste aantal sinds de weekcijfers van 4 mei, dus ruim vier maanden geleden. Vergeleken met vorige week steeg het aantal coronagevallen in die leeftijdsgroep met bijna 10 procent en in een maand tijd is het aantal verdrievoudigd.

Verder bleken 2.091 kinderen van 10 tot en met 14 jaar oud besmet. Dat is het hoogste aantal sinds 11 mei. In vrijwel alle andere leeftijdsgroepen daalde het aantal positieve tests.

School of thuis
Bij niet alle positief geteste mensen is bekend waar ze het virus hebben opgelopen. Van de mensen bij wie dit wel is vastgesteld, was de school of de kinderopvang in één op de vijf gevallen de bron. Alleen thuis wordt het virus nog vaker overgedragen.

School en kinderopvang komen de laatste weken weer steeds vaker als bron naar boven, maar dat is wel begrijpelijk omdat de zomervakantie in het hele land afgelopen is.

Lees ook: Tientallen klassen naar huis na coronabesmetting

Overigens raken niet alleen kinderen op school besmet. In de afgelopen week testten 633 medewerkers van scholen en kinderdagverblijven positief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen