Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder NS-reizigers op station Maastricht Randwyck

Geplaatst opdinsdag 13 september 2016 - 9:18

Bij ruim de helft van de NS-stations waren er in 2015 minder in- en uitstappers dan in 2013. Station Maastricht Randwyck blijkt de grootste daler.

Het station nabij de universiteit van Maastricht moet het doen met 21 procent minder treinreizigers, dat meldt BNR op basis van cijfers van NS en Treinreiziger.nl.

Daling
In 2015 stapten er per dag 1.776 reizigers in of uit in Randwyck. In 2013 waren dat er nog 2.235. Randwyck is niet het enige station in Limburg dat te maken heeft met een dalend aantal in- en uitstappers. Op alle stations op het traject tussen Venlo en de grens bij Eijsden daalde het aantal reizigers, blijkt uit de cijfers van NS.

Drukke stations
De meeste in- en uitstappers waren in 2015 bij Utrecht Centraal. Op de tweede plek staat Amsterdam Centraal.

Buitenland
Bij station Maastricht Randwyck rijden ook buitenlandse treinen en treinen van Veolia. Het aantal reizigers van deze vervoerders is niet bekend.

Lees ook: Station Randwyck wordt belangrijk knooppunt

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Arriva past dienstregeling aan voor gestrande reizigers
Trappen station Blerick voorzien van historische kaarten nr 1 (22 okt 2020)
Verouderd station Blerick oogt nu ook historisch
Station Beek-Elsloo in 2015 op de schop
Geen treinen tussen Maastricht en Maastricht Randwyck
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen