Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder nieuwe aanmeldingen bij Zuyd Hogeschool

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 19:01

Zuyd Hogeschool heeft minder aanmeldingen van nieuwe studenten dan vorig jaar. Vorig jaar meldden zich 3.733 nieuwe studenten aan, dit jaar zijn dat er minder. Exacte aantallen ontbreken, omdat de inschrijftermijn nog loopt.

Dat zegt Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur, in L1mburg Centraal.

Tussenjaar
Verburgh is niet verbaasd over de lagere aantallen. Het is in lijn met de landelijke trend, waarbij hogescholen gemiddeld genomen een daling zien van 7 procent in het aantal nieuwe aanmeldingen.

Geen tussenjaar
"We zagen vorig jaar juist meer aanmeldingen dan normaal. Enerzijds kwam dit doordat meer mensen hun havo diploma behaalden, als gevolg van de soepelere examenregels vanwege corona. Anderzijds speelde ook mee dat vanwege reisbeperkingen minder jongeren kozen voor een tussenjaar en meteen zijn begonnen aan een vervolgopleiding."

Doorstroom
Nu reizen weer mogelijk is, zijn jongeren eerder genegen om toch een tussenjaar te nemen. En dat vertaalt zich in minder aanmeldingen. Maar ook de gunstige arbeidsmarkt speelt een rol. "Andere jaren was er een grotere doorstroom van mbo’ers naar het hbo. Doordat er een enorm grote vraag is naar personeel in vrijwel alle sectoren, zien we dat meer mbo-studenten ervoor kiezen om te gaan werken, in plaats van door te leren."

1,5 meter regel
De hogescholen mogen vanaf het nieuwe studiejaar de anderhalve meter afstand regel los laten. Studenten krijgen zodoende weer meer onderwijs op locatie. Wel is er een maximum van 75 personen per ruimte. Zuyd Hogeschool voorziet hier geen problemen mee: "We geven kleinschalig les, al onze studenten kunnen gewoon op locatie onderwijs volgen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen