Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder meldingen voor Limburgse brandweer, bekijk de cijfers

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 12:40

Bij de Limburgse brandweer kwamen vorig jaar bijna 12.000 meldingen binnen. Dat zijn er 1200 minder dan in 2016, blijkt uit cijfers van het CBS.

Het drukste was het voor de brandweer in Zuid-Limburg. Deze kreeg in 2017 in totaal 7460 meldingen binnen. In Noord-Limburg kreeg de brandweer 4500 meldingen te verwerken.

Uitgerukt
In beide regio's ging het in 58 procent van de gevallen om brandmeldingen. Die meldingen komen zowel telefonisch binnen als via een automatisch systeem. De brandweer is lang niet voor al die meldingen echt uitgerukt.

Daling
Landelijk kwamen bij de meldkamers van de brandweer bijna 219.000 meldingen binnen. Een daling met zeven procent ten opzicht van 2016. In vrijwel alle regio's was er sprake van een daling.

In Noord-Limburg is het aantal meldingen de laatste jaren redelijk stabiel. In het zuiden van de provincie was het aantal meldingen in 2013 en 2014 meer dan twee keer zo hoog.

Bekijk hier hoe vaak de brandweer in jouw regio werd ingeschakeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen