Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder meldingen voor Limburgse brandweer, bekijk de cijfers

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 12:40

Bij de Limburgse brandweer kwamen vorig jaar bijna 12.000 meldingen binnen. Dat zijn er 1200 minder dan in 2016, blijkt uit cijfers van het CBS.

Het drukste was het voor de brandweer in Zuid-Limburg. Deze kreeg in 2017 in totaal 7460 meldingen binnen. In Noord-Limburg kreeg de brandweer 4500 meldingen te verwerken.

Uitgerukt
In beide regio's ging het in 58 procent van de gevallen om brandmeldingen. Die meldingen komen zowel telefonisch binnen als via een automatisch systeem. De brandweer is lang niet voor al die meldingen echt uitgerukt.

Daling
Landelijk kwamen bij de meldkamers van de brandweer bijna 219.000 meldingen binnen. Een daling met zeven procent ten opzicht van 2016. In vrijwel alle regio's was er sprake van een daling.

In Noord-Limburg is het aantal meldingen de laatste jaren redelijk stabiel. In het zuiden van de provincie was het aantal meldingen in 2013 en 2014 meer dan twee keer zo hoog.

Bekijk hier hoe vaak de brandweer in jouw regio werd ingeschakeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen