Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder Limburgers laten zich testen op corona

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 16:23

Het aantal Limburgers dat zich heeft laten testen op het coronavirus, ligt een stuk lager dan de week ervoor. Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus zijn 3.854 Limburgers naar een testlocatie van de GGD gegaan voor een controle.

Dat is 30 procent minder dan de week ervoor, blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

Zuid-Limburg
In de teststraat in Urmond hebben vorige week 2.300 mensen zich laten testen. Veertien van hen kregen een positief resultaat en bleken inderdaad besmet. Dat is een percentage van 0,61 procent.

Een week eerder werden er nog 3.094 mensen getest in Urmond. Van hen bleek negen mensen positief.

Noord-Limburg
In Venlo zijn afgelopen week 1.554 Limburgers getest op het coronavirus. Tien van hen bleken ook daadwerkelijk besmet, een percentage van 0,64 procent.

Een week eerder bezochten 2.358 mensen de teststraat in Venlo, waarvan er zes corona bleken te hebben.

Landelijk
Ook landelijk daalde het aantal mensen dat zich liet testen op het coronavirus. Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus zijn bijna 102.000 Nederlanders naar een testlocatie van de GGD gegaan. Dat is 9 procent minder dan de week ervoor.

Koffiedik kijken
Een verklaring voor de daling heeft de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland niet. "Dat is koffiedik kijken. We zagen het aantal geteste mensen de vorige maand stijgen, tot ons genoegen. Maar nu neemt de vraag weer af, en dat is niet de bedoeling. Als mensen twijfelen over de bereikbaarheid of beschikbaarheid, nemen we die twijfels graag weg. Maar onze oproep is: blijf komen, blijf komen, blijf komen", aldus een woordvoerster.

GGD GHOR Nederland verwacht dat de daling ook de komende week doorzet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen