Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder leerlingen melden zich aan op Sint Ursula

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 6:55

Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en Heythuysen heeft te maken met een daling van het aantal leerlingen dat zich heeft aangemeld voor het nieuwe schooljaar.

Afgezet tegen een jaar eerder komen er 76 leerlingen minder op een totaal van ongeveer 2300 leerlingen.

Daling
In het nieuwe schooljaar 2016-2017 is het totaal inschrijvingen 355. Voor het lopende schooljaar schreven zich 431 leerlingen in. In de vijf schooljaren voordien was niet eerder zo’n daling te zien. In schooljaar 2015-2016 schreven zich 64 leerlingen minder in dan het jaar daarvoor.

Affaires
De schoolleiding wijt de daling niet aan de affaires die dit schooljaar hebben gespeeld op Ursula. Die haalden de landelijke pers. Allereerst was er in oktober de leraar die per ongeluk een foto van zijn geslachtsdeel naar een groepsapp van zijn klas stuurde.

Lees ook: Leerling St. Ursula Horn op school gearresteerd

Onbetamelijk
Nog diezelfde maand werd bekend dat de politie een onderzoek was gestart naar een andere docent die werd beschuldigd van onbetamelijke omgangsvormen met leerlingen. Begin februari werd duidelijk dat er volgens het Openbaar Ministerie (OM) uiteindelijk geen sprake is geweest van enig strafbaar feit. Het OM heeft daarop begin februari besloten het onderzoek te sluiten.

Lees ook: Ambulance naar St. Ursula: leerling onwel door drank

Kleiner verschil
Voor Ursula-directrice Petra de Bruijn weegt de daadwerkelijke daling van het aantal ingeschreven leerlingen minder zwaar dan de minimale daling van het aantal inschrijvingen afgezet tegen de verwachte aantallen. De prognoses van de school zijn gebaseerd op de aantallen inschrijvingen van de afgelopen jaren. Overigens zijn nog niet alle inschrijvingen binnen, Ursula verwacht er nog tien meer.

De Bruijn: "Zoals het er nu naar uitziet, zullen we ongeveer drie leerlingen minder krijgen dan geprognotiseerd. Deze afwijking van de prognose is veel kleiner dan normaal. In andere jaren is het verschil minstens tien leerlingen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Is Parijs nu wel of niet veilig voor een schoolreis?
Docenten uit Horn en Heythuysen zijn Apple-deskundigen
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Limburg kampt met tekort aan leraren voortgezet onderwijs
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen