Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder leerlingen melden zich aan op Sint Ursula

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 6:55

Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en Heythuysen heeft te maken met een daling van het aantal leerlingen dat zich heeft aangemeld voor het nieuwe schooljaar.

Afgezet tegen een jaar eerder komen er 76 leerlingen minder op een totaal van ongeveer 2300 leerlingen.

Daling
In het nieuwe schooljaar 2016-2017 is het totaal inschrijvingen 355. Voor het lopende schooljaar schreven zich 431 leerlingen in. In de vijf schooljaren voordien was niet eerder zo’n daling te zien. In schooljaar 2015-2016 schreven zich 64 leerlingen minder in dan het jaar daarvoor.

Affaires
De schoolleiding wijt de daling niet aan de affaires die dit schooljaar hebben gespeeld op Ursula. Die haalden de landelijke pers. Allereerst was er in oktober de leraar die per ongeluk een foto van zijn geslachtsdeel naar een groepsapp van zijn klas stuurde.

Lees ook: Leerling St. Ursula Horn op school gearresteerd

Onbetamelijk
Nog diezelfde maand werd bekend dat de politie een onderzoek was gestart naar een andere docent die werd beschuldigd van onbetamelijke omgangsvormen met leerlingen. Begin februari werd duidelijk dat er volgens het Openbaar Ministerie (OM) uiteindelijk geen sprake is geweest van enig strafbaar feit. Het OM heeft daarop begin februari besloten het onderzoek te sluiten.

Lees ook: Ambulance naar St. Ursula: leerling onwel door drank

Kleiner verschil
Voor Ursula-directrice Petra de Bruijn weegt de daadwerkelijke daling van het aantal ingeschreven leerlingen minder zwaar dan de minimale daling van het aantal inschrijvingen afgezet tegen de verwachte aantallen. De prognoses van de school zijn gebaseerd op de aantallen inschrijvingen van de afgelopen jaren. Overigens zijn nog niet alle inschrijvingen binnen, Ursula verwacht er nog tien meer.

De Bruijn: "Zoals het er nu naar uitziet, zullen we ongeveer drie leerlingen minder krijgen dan geprognotiseerd. Deze afwijking van de prognose is veel kleiner dan normaal. In andere jaren is het verschil minstens tien leerlingen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Is Parijs nu wel of niet veilig voor een schoolreis?
Docenten uit Horn en Heythuysen zijn Apple-deskundigen
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Limburg kampt met tekort aan leraren voortgezet onderwijs
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen