Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder geld om gehandicapten aan werk te helpen

Geplaatst opdinsdag 7 oktober 2014 - 14:13

Het grootste deel van de Limburgse gemeenten krijgt vanaf volgend jaar minder geld van het Rijk voor de sociale werkvoorziening.

Dit blijkt uit een actuele verdeling van het zogeheten Wsw-budget dat op Prinsjesdag verscheen. Van de 33 Limburgse gemeenten gaan er 30 op achteruit. Alleen Vaals, Onderbanken en Nederweert krijgen er iets bij.

Verkeerde aanname
De andere gemeenten leveren allemaal in. Zij krijgen minder geld om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen dan aanvankelijk was begroot. Dit komt door een verkeerde aanname van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Eerst werd namelijk gedacht dat het aantal 'Wsw-ers' zou dalen in de loop van 2014, maar dit bleek niet het geval.

Stein levert relatief het meest in. Die gemeente krijgt te maken met een korting van 6,6 procent. Maar ook Valkenburg aan de Geul moet ruim 6 procent inleveren.

De gemeente Heerlen ontvangt nog altijd het meeste geld. Ruim 33 miljoen euro op jaarbasis. Maastricht en Kerkrade volgen op afstand met budgetten van respectievelijk ruim 24 en 23 miljoen euro.

Bekijk hier hoeveel uw gemeente moet inleveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woningen in Heerlen het minste waard
Vaals en Eijsden-Margraten overwegen 'genderneutraal beleid'
Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen