Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder dodelijke slachtoffers op Limburgse wegen

Geplaatst opwoensdag 25 april 2018 - 6:00

In het Limburgse verkeer zijn vorig jaar 46 mensen om het leven gekomen. Dat zijn er drie minder dan in 2016, toen waren er 49 dodelijke slachtoffers te betreuren in het Limburgse verkeer.

Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld
Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in onze provincie past binnen de lijn van de afgelopen jaren. Tien jaar geleden was er een flinke piek in het aantal verkeersdoden, toen kwamen 75 mensen om het leven in het Limburgse verkeer. Sindsdien schommelt het aantal ongeveer tussen de 40 en 50 dodelijke slachtoffers.

Fietsers
In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Vorig jaar kwamen 206 fietsers om het leven in het verkeer, het hoogste aantal in tien jaar. Een kwart van de fietsslachtoffers verongelukte op een e-bike.

Dat grotere risico voor fietsers gold overigens niet voor Limburg. In deze provincie kwamen er 11 fietsers om in het verkeer. Er vielen 14 autododen.

201 inzittenden van een personenauto kwamen in 2017 om het leven, 30 minder dan in 2016. Verder overleden 58 voetgangers, 51 motorrijders, 41 brom- en snorfietsers en 25 bestuurders van een scootmobiel als gevolg van een verkeersongeval.

Limburg
In vergelijking met andere provincies bevindt Limburg zich nog altijd in de middenmoot. In Noord-Brabant en Zuid-Holland kwamen de meeste mensen om het leven bij een verkeersongeval. In Flevoland, Zeeland en Drenthe kwamen de minste mensen om in het verkeer.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen