Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder coronabesmettingen maar virus blijft levens eisen

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 16:52

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Limburg is opnieuw gedaald, maar met 1568 positieve tests is de daling een stuk minder spectaculair dan afgelopen week.

Vorige week lag het aantal positieve tests op 1988. Dat was bijna een derde minder dan de week daarvoor.

Doden en opnames
Voor wat betreft het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen lijkt er zelfs helemaal geen sprake van een daling. De afgelopen zeven dagen overleden acht Limburgers aan covid-19, evenveel als een week eerder. De Limburgse ziekenhuizen kregen 17 nieuwe patiënten over de vloer, tegen 19 in de vorige zevendaagse periode.

Lees ook: Veel minder coronabesmettingen al blijft Limburg koploper

Koploper
Limburg is met deze cijfers nog steeds landelijk koploper, iets dat nu al ruim twee maanden aan de gang is. Onze provincie scoort 140 positieve tests per 100.000 inwoners, iets hoger dan Noord-Brabant (138) en Zuid-Holland (132). De slechte Limburgse score is opnieuw te danken aan Noord-Limburg, waar de hoogste besmettingscijfers zijn te vinden. Bergen is met 352 besmettingen per 100,000 inwoners zelfs landelijk koploper. In de top-10 van zwaars getroffen Limburgse gemeenten van afgelopen week is Beek de enige in de regio Zuid, de rest valt allemaal onder GGD Limburg-Noord.

Totaalcijfers
In totaal zijn er in Limburg sinds de uitbraak van de pandemie 113.627 positieve coronatests gemeld. Van 1637 Limburgers is bekend dat ze aan covid-19 zijn overleden, het totaal aantal ziekenhuispatiënten in deze provincie staat nu op 3634 mensen.

Lees ook ons LIVEblog: Corona verliest terrein, fors minder besmettingen en opnames

Niemand positief
Er was de afgelopen week geen enkele Limburgse gemeente waar niet iemand positief testte. In de rest van Nederland waren er 39 gemeenten waar bij niemand corona werd vastgesteld. Landelijk zijn er de afgelopen zeven dagen 20.608 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op gemiddeld 2944 nieuwe gevallen per dag. In de zeven dagen tot en met maandag waren er gemiddeld 2939 positieve tests per dag. Dat is het laagste niveau sinds eind september.

Alhoewel de daling in het aantal nieuwe coronagevallen niet zo spectaculair is als de afgelopen twee weken, daalt de druk op de ziekenhuizen toch aanzienlijk.

Lees ook: Zuyderland schroeft aantal coronabedden terug

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen