Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder blauw in Limburgse stadions

Geplaatst opwoensdag 8 oktober 2014 - 20:01

De veiligheidsdiensten en de vier Limburgse voetbalclubs willen maatregelen nemen om de enorme politie-inzet bij voetbalwedstrijden in te perken.

Met name derby’s zetten de capaciteit flink onder druk. De vraag wordt opgeworpen in hoeverre het maatschappelijk verantwoord is om zoveel te investeren in de veiligheid rond voetbalduels.

Overleg
De politie, het OM, voorzitters van de BVO’s en burgemeesters van de Limburgse voetbalsteden staken deze week de koppen bij elkaar om het probleem te bespreken. Directe aanleiding van het overleg is het supportersgeweld na de derby tussen Fortuna Sittard en Roda JC een maand geleden. Bijna dertig fans werden toen opgepakt.

Lees donderdag meer in De Limburger/ Limburgs Dagblad en op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
Timmermans breekt lans voor sponsoring Limburgse clubs
Limburgse profclubs willen praten met provincie
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen