Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder bezoekers op kerstmarkt Aken door aanslag Berlijn

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 16:09

De traditionele kerstmarkt in Aken trok dinsdag minder bezoekers dan normaal. Standhouders klaagden over tegenvallende bezoekersaantallen. Ze vermoeden dat de terreuraanslag in Berlijn mensen thuis houdt.

"Vorig jaar was hier veel meer volk op de been", vertelt een verkoopster van handgemaakte wollen tasjes en mutsen. "Zo vlak voor 'Weinachten' is het traditioneel heel druk op de Akense kerstmarkt. Nu is het stukken rustiger."

Zonnig
Aan het weer kan het niet liggen, vertelde een fritesverkoper. "Het is prachtig zonnig en open weer'', zei hij. "De mensen zijn bang en blijven binnen."

Lees ook: 'Sfeer op kerstmarkt Düsseldorf ver te zoeken'

Maastricht
Toch was het er in vergelijking met naburige Limburgse kerstmarkten vrij druk. Drie koppels uit Maastricht lieten zich door de gebeurtenissen in Berlijn niet afschrikken. Hoewel de vrouw van een van de mannen maandagavond toch even met haar dochter had overlegd: zullen we wel gaan, wat denk jij. "Maar ik heb haar gezegd, kom op, we gaan", aldus de Maastrichtenaar die een wegwuivend gebaar maakte. "Je moet je niet bang laten maken."

Sfeerbeeld van de kerstmarkt in Aken, een dag na de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Keulen
Een echtpaar uit Diepenbeek (België) wilde eigenlijk naar de kerstmarkt in Keulen gaan. "Maar toen we op tv zagen wat in Berlijn gebeurde, besloten we toch maar niet zover van huis te gaan en werd het Aken", zei de Belg.

Niet bang
Opvallend was dat er veel kinderen in groepen rondliepen, naar bleek van schoolklassen, onder meer uit het naburige Wallonië. Maar ook een Havoklas uit Volendam zwierf over de markt voor het raadhuis in Aken. "Wij zijn niet bang", riepen de jongens van klas H3C van het Don Bosco College uit Volendam. "Ik wel", zei een andere scholiere. "De school heeft geïnformeerd maar kreeg geen negatief reisadvies", vertelt een jongen. Of ze het leuk vinden op de kerstmarkt? "We moesten wel, we hadden geen keus", sluit een jongen het gesprek lachend af.

De Duitse politie was intussen zeer uitdrukkelijk aanwezig, en had alle toegangswegen naar de kerstmarkt bij het raadhuis afgesloten.

Lees ook: Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten

Duitse politie blokkeert toegangswegen richting kerstmarkt, een dag na de aanslag in Berlijn.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Magisch Maastricht
Bezoek aan kerstmarkten: 'Laat je niet weerhouden'
‘Entreekaartje voor kerstmarkten in Zuid-Limburg’
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen