Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minder bezoekers op kerstmarkt Aken door aanslag Berlijn

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 16:09

De traditionele kerstmarkt in Aken trok dinsdag minder bezoekers dan normaal. Standhouders klaagden over tegenvallende bezoekersaantallen. Ze vermoeden dat de terreuraanslag in Berlijn mensen thuis houdt.

"Vorig jaar was hier veel meer volk op de been", vertelt een verkoopster van handgemaakte wollen tasjes en mutsen. "Zo vlak voor 'Weinachten' is het traditioneel heel druk op de Akense kerstmarkt. Nu is het stukken rustiger."

Zonnig
Aan het weer kan het niet liggen, vertelde een fritesverkoper. "Het is prachtig zonnig en open weer'', zei hij. "De mensen zijn bang en blijven binnen."

Lees ook: 'Sfeer op kerstmarkt Düsseldorf ver te zoeken'

Maastricht
Toch was het er in vergelijking met naburige Limburgse kerstmarkten vrij druk. Drie koppels uit Maastricht lieten zich door de gebeurtenissen in Berlijn niet afschrikken. Hoewel de vrouw van een van de mannen maandagavond toch even met haar dochter had overlegd: zullen we wel gaan, wat denk jij. "Maar ik heb haar gezegd, kom op, we gaan", aldus de Maastrichtenaar die een wegwuivend gebaar maakte. "Je moet je niet bang laten maken."

Sfeerbeeld van de kerstmarkt in Aken, een dag na de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Keulen
Een echtpaar uit Diepenbeek (België) wilde eigenlijk naar de kerstmarkt in Keulen gaan. "Maar toen we op tv zagen wat in Berlijn gebeurde, besloten we toch maar niet zover van huis te gaan en werd het Aken", zei de Belg.

Niet bang
Opvallend was dat er veel kinderen in groepen rondliepen, naar bleek van schoolklassen, onder meer uit het naburige Wallonië. Maar ook een Havoklas uit Volendam zwierf over de markt voor het raadhuis in Aken. "Wij zijn niet bang", riepen de jongens van klas H3C van het Don Bosco College uit Volendam. "Ik wel", zei een andere scholiere. "De school heeft geïnformeerd maar kreeg geen negatief reisadvies", vertelt een jongen. Of ze het leuk vinden op de kerstmarkt? "We moesten wel, we hadden geen keus", sluit een jongen het gesprek lachend af.

De Duitse politie was intussen zeer uitdrukkelijk aanwezig, en had alle toegangswegen naar de kerstmarkt bij het raadhuis afgesloten.

Lees ook: Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten

Duitse politie blokkeert toegangswegen richting kerstmarkt, een dag na de aanslag in Berlijn.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Magisch Maastricht
Bezoek aan kerstmarkten: 'Laat je niet weerhouden'
‘Entreekaartje voor kerstmarkten in Zuid-Limburg’
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen